'

Važnost pružanja prve pomoći i prisebnosti u kriznim situacijama (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 16.10.2024
0

Danas je u školskom dvorištu Politehničke škole izvedena taktičko pokazna vežba spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći. Cilj ove vežbe bio je da se demonstrira spremnost i efikasnost službi za spasavanje u kritičnim situacijama, kao i da se podigne svest građana o važnosti pravilnog reagovanja u slučaju saobraćajnih nesreća.




Vežbu su izveli Vatrogasno-spasilačka jedinica Požarevac, Dobrovoljno vatrogasno društvo Požarevac, Hitna pomoć i Crveni krst Požarevac.




Pružanje prve pomoći je od suštinskog značaja jer može spasiti život povređenog dok stigne stručna pomoć.




U trenutku nesreće, prisebnost i brza reakcija mogu značiti razliku između života i smrti.


 


Kako je istakao direktor Politehničke škole, Darko Radovanović, današnja vežba ima višestruke ciljeve. Prvi cilj je da službe pokažu svoju spremnost i sposobnost reagovanja u datim situacijama, dok je drugi, i sigurno mnogo važniji, da učenici postanu svesni ozbiljnih posledica koje mogu nastati usled nepažnje u saobraćaju.


Direktor Radovanović je takođe naglasio odličnu saradnju sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Požarevac, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Požarevac, Hitnom pomoći i Crvenim krstom Požarevac.

U tom kontekstu, najavio je akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati 24. oktobra, od 9 do 15 sati. U ovoj akciji učestvovaće kako učenici, tako i profesori škole. 

Vaši komentari
Ostavite komentar