'

Obeležen 15. oktobar - Dan oslobođenja Požarevca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 15.10.2024
0

Danas, 15. oktobra, Grad Požarevac se svečano prisetio svog oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu. U okviru obeležavanja ovog značajnog datuma, polaganje venaca na spomenik Srpskom vojniku i spomen obeležje na Čačalici bilo je simbolično i emotivno, podsećajući prisutne na hrabrost i žrtve naših predaka.




Nakon ceremonije, u Centru za kulturu održana je Svečana akademija na kojoj su dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima.




Gradonačelnik Saša Pavlović uručio je nagrade Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.500,00 dinara i povelje dr Jasmini Živković, predsednici Kola srpskih sestara „Bosiljka Bosa Pavlović“, dr Jasmini Nikolić, direktorki Istorijskog arhiva, i Radetu Milovanoviću, treneru višebojaca.




Ova svečanost bila je i prilika da se reprezentativki Srbije u streljaštvu Zorani Arunović, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, uruči znamenje Počasnog viteza LJKI, čime je dodatno naglašena značajna uloga pojedinaca u očuvanju tradicije i vrednosti našeg grada.

U nastavku programa, prisutni su uživali u muzičkom nastupu orkestra Gvardija, koji je doprineo svečanoj atmosferi i obeležavanju ovog posebnog dana. Ovaj događaj podsetio je sve nas na značaj zajedništva i sećanja na prošlost, kao i na vrednosti koje nas povezuju.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar