'

Dečiji osmesi i šareni kostimi ulepšali požarevački park: Maskenbal u znaku ljubavi i tolerancije (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 10.10.2024
0

U Požarevcu se obeležavanje ovogodišnje Dečije nedelje približava svom svečanom završetku, a današnji maskenbal u gradskom parku doneo je mnogo osmeha i radosti najmlađima.


 

 

Među drvećem i šarenilom kostima prodefilovali su mališani iz vrtića PU "Ljubica Vrebalov" i privatnih predškolskih ustanova, obučeni u razne likove – vile, kauboje, čarobnjake i junake iz crtanih filmova, pretvarajući park u pravo čarobno carstvo.



Mališane su sa osmehom i lepim rečima podrške pozdravili direktorka PU "Ljubica Vrebalov" Tanja Lončar i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

Dečija nedelja, koja se održava pod sloganom "Ja sam dete, imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan", započela je 7. oktobra i trajaće do 13. oktobra, s ciljem da skrene pažnju javnosti na važnost dečjih prava i potreba.




Kroz ovaj događaj, ističe se odgovornost koju porodica, škole i društvo imaju u zaštiti najmlađih i stvaranju uslova za njihovo srećno i sigurno odrastanje.




Maskenbal je bio vrhunac niza aktivnosti tokom ove nedelje, a deca su sa ponosom pokazala svoje maštovite kostime, donoseći radost kako sebi, tako i brojnim okupljenim posetiocima.




Ovaj veseli defile bio je prilika da mališani kroz igru i zabavu slave detinjstvo, uz poruku ljubavi, prijateljstva i tolerancije za svaki dan.

Vaši komentari
Ostavite komentar