'

Dan Politehničke škole Požarevac

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 8.10.2024
0

Politehnička škola u Požarevcu svečanom akademijom obeležila je značajan jubilej - 34 godine postojanja. Ova svečanost okupila je brojne goste, profesore, učenike, kao i predstavnike lokalne samouprave, koji su zajedno uživali u proslavi postignuća ove ugledne institucije.




Pomenuta školska godina bila je izuzetno uspešna za učenike Politehničke škole.

Kako je kazao direktor škole Darko Radovanovič, osvojili su prvo mesto na državnom takmičenju saobraćajnih škola Srbije, dok su na državnim takmičenjima iz engleskog jezika i istorije osvojili treća mesta.

Takođe, učenici su se plasirali na državna takmičenja u oblastima elektrotehnike i rukometa. Pored takmičenja, aktivno su učestvovali u različitim humanitarnim akcijama i projektima, pokazujući svoj društveni angažman i odgovornost.
U okviru svečanosti, u Holu na spratu škole, otvorena je izložba radova sa likovne kolonije učenika srednjih stručnih škola, koja je dodatno obogatila program proslave.




Takođe, potpisan je memorandum o saradnji između Politehničke škole i Školskog centra “Škofja Loka” iz Slovenije.

Direktor Radovanović istakao je da ova saradnja simbolizuje ne samo razmenu znanja, već i zajedničku viziju obrazovanja koja prevazilazi granice kulture i jezika, doprinoseći tako međunarodnoj saradnji i razumevanju među mladima.
Ova svečanost ne samo da je obeležila značajan jubilej, već je i podstakla dalji razvoj saradnje i stvaranja novih mogućnosti za učenike Politehničke škole.




Odlukom Skupštine Opštine Požarevac oktobra 1990. godine osnovana je Politehnička škola, sa sedištem u Požarevcu u ulici Jovana Šerbanovića br. 5.

Politehnička škola u Požarevcu ispunjava sve propise i uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnog osoblja i sredstava. Osnovna delatnost škole je srednje stručno obrazovanje koje se ostvaruje u dva područja rada i to: saobraćaj i elektrotehnika.

U okviru elektrotehnike, učenici mogu da biraju između sledećih smerova:
Autoelektričar – trogodišnji program
Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje – trogodišnji program
Elektroinstalater – trogodišnji program
Pored toga, škola nudi i smerove u oblasti saobraćaja:
Tehničar drumskog saobraćaja – četvorogodišnji program
Vozač motornih vozila – trogodišnji program
Ovi programi pružaju učenicima praktična znanja i veštine potrebne za uspeh u dinamičnim industrijama.

  

 

Vaši komentari
Ostavite komentar