'

„Ja sam dete, imam plan“: tolerancija i ljubav za svaki dan: Počela Dečija nedelja u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 8.10.2024
0

Dečija nedelja pod sloganom “Ja sam dete, imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan”, počela je juče 7. i trajaće do nedelje 13. oktobra. 




Slogan ovogodišnje manifestacije “Ja sam dete, imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan”, sadrži puno lepih zadataka, koje sa decom treba da se realizuju.

Ova nedelja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na prava i potrebe dece, ukazujući na odgovornost koju porodica, škola i državne institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava.

U okviru Dečje nedelje, planirani su raznovrsni programi i aktivnosti, koji uključuju edukativne radionice, kulturne manifestacije, kao i saradnju sa lokalnim institucijama, kao što su biblioteka, muzej i centar za kulturu.


Program Nedelje deteta u vrtićima započeo je sa ciljem promocije dečijih prava u lokalnoj zajednici, stvarajući tako temelje za svest o važnosti ovih prava među najmlađima.
Tokom ove nedelje, planirane su raznovrsne aktivnosti, uključujući sportske igre, maskenbal, kreativne radionice, kao i posete osnovnim školama, uz druženja u prostorijama ustanova.
Program Dečije nedelje u vrtiću “Majski cvet” u Kostolcu sličan je ostalim programima, s time da se u sredu i četvrtak odvijaju posebne aktivnosti. Naime, u sredu će se organizovati radionice u parku, dok će u četvrtak uslediti maskenbal na otvorenom.
Što se tiče programa u osnovnim školama, sve osnovne škole pružiće bogat sadržaj usmeren na afirmaciju dečjih prava. Ova nedelja biće ispunjena raznovrsnim aktivnostima, naglašavajući značaj dečjih prava i kreativnosti učenika.
Narodna biblioteka u Požarevcu takođe će obeležiti Dečiju nedelju programom koji se poklapa sa Danima Slobodana Stojanovića. Ova kombinacija manifestacija donosi deci raznolike radionice i aktivnosti koje podstiču kreativnost, prijateljstvo i toleranciju, rečeno je juče na konferenciji na kojoj je najavljen program Dečije nedelje.

Vaši komentari
Ostavite komentar