'

Gradu Požarevcu uručena prva nagrada Krosa RTS-a „Kroz Srbiju“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 23.08.2024
0

Grad Požarevac je, zajedno sa Gradom Kragujevcem, osvojio prvo mesto kao najbolji organizator Kros-a RTS-a „Kroz Srbiju“, najveće atletske manifestacije u Evropi. Zasluženo priznanje, statuetu Krosa RTS-a, koje je u ime Grada Požarevca primio Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca, svečano je uručio Zoran Kostić, savetnik ministra prosvete.




"Prosvetu i obrazovanje smatramo kao uslov svih uslova napretka jednog društva, a fizičku kulturu kao oslonac mladim umovima kojima ćemo jednog dana prepustiti rukovođenje Srbijom. Smatram da je današnji događaj objedinio sve puteve do ovog cilja a to je promovisanje i obrazovanja i sporta. Grad Požarevac je ponosan na svoju školsku upravu koja je animirala najveći broj učenika shodno njihovom broju na našoj teritoriji, da budu učesnici čuvenog krosa RTS-a“, izjavio je gradonačelnik Pavlović.





Uručenju nagrade prisustvovali su Stevan Kovačević, direktor i osnivač Krosa RTS-a, Mirjana Pajić, programski direktor izdavačke kuće Klet, kao i članovi Gradskog veća Vidoje Vukašinović i Milan Jović, predstavnici Školske uprave Kragujevac, te direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca.



Zoran Kostić, posebni savetnik ministra prosvete, čestitao je Gradu Požarevcu i Školskoj upravi Požarevac na postignutom uspehu i pokazanim organizacionim sposobnostima. 
Kostić je naglasio da ova manifestacija ne promoviše samo sport, već i zdrav duh, što često vodi ka otkrivanju talenata za atletiku i druge sportove.

Mirjana Pajić, programski direktor izdavačke kuće Klet, uručila je nagradu Veliši Joksimoviću, načelniku Školske uprave Požarevac.


Vaši komentari
Ostavite komentar