'

Folklorni ansambli iz Slovenije, Grčke, Slovačke i Rumunije u opštini Malo Crniće

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 13.08.2024
0

Centar za kulturu i opština Malo Crniće domaćini su Međunarodnog festivala folklora koji nosi naziv „Stig fest“ i koji se po četvrti put po redu organizuje u opštini Malo Crniće. Ove godine učesnici festivala su folklorni ansambli iz Slovenije, Rumunije, Slovačke i Grčke, a predstavnik domaćina, Republike Srbije biće Folklorni ansambl opštine Malo Crniće.




Ovo je nova prilika da se publika upozna sa kulturom, nošnjom i folklornom umetnošću različitih zemalja, a prethodnih godina, od 2021. godine, kada je festival zaživeo, gostovali su folklorni ansambli iz Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Mađarske, Poljske, Grčke i Turske.

Festival počinje u petak, 16. avgusta, kada će se gosti i domaćini publici predstaviti na koncertu u Toponici, na stadionu malih sportova koji počinje u 20.30 časova.

Drugog dana festivala, u subotu, 17. avgusta, deo programa je i revija narodnih nošnji koja će se održati na bazenima „Oaza“ od 12 časova.

Kraj festivala je u nedelju, 18. avgusta, koncertom u Batuši na letnjoj sceni kod Doma kulture u Batuši koji počinje od 20 časova. Program festivala uključuje i rekreativni sadržaj, druženje na bazenima, kao i obilaske turističkih i kulturnih lokaliteta.

Organizator festivala je Centar za kulturu Malo Crniće, a generalni pokrovitelj opština Malo Crniće.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar