'

6. Međunarodni pozorišni susret Takovske cveti: Sara Trailović, najbolja glumica Susreta

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: kcgm.org.rs, foto czk pozarevac
Čet, 25.07.2024
0

Dodelom nagrada i priznanja 21. jula u Gornjem Milanovcu završen VI Međunarodni pozorišni susret Takovske cveti. Sara Trailović, glumica požarevačkog pozorišta Milivoje Živanović dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu. Požarevačko pozorište je nastupilo sa predstavom "Nada i mučenje" u režiji Spasoja Ž. Milovanovića a Sara Trailović je tumačila ulogu Nade.


 


Na velikoj sceni Kulturnog centra „Mija Aleksić“ u Gornjem Milanovcu, u okviru Susreta, izvedeno je sedam predstava različitog žanra i pozorišnog izraza, od kojih je šest bilo u tekmičarskom delu susreta.

Za najvrednija priznanja festivala i novčanu nagradu nadmetali su se Kulturno društvo „Loški oder“, Škofja Loka (Slovenija), Pozorište „Milivoje Živanović“, Požarevac, Poetski teatar, Obrenovac, Gradsko pozorište, Smederevska Palanka, Trsteničko pozorište, Trstenik i Scena Sisak iz Siska (Hrvatska).

Najbolja glumica Susreta je Sara Trailović, koja je tumačila Nadu u predstavi „Nada i mučenje“, pozorista "Milivoje Živanović" iz Požarevca. Za najboljeg glumca Susreta, proglašen je Dušan Jović za ulogu Obrada Srećkovića, seljaka u drami Siniše Kovačevića „Srpska drama“, koju je režirao Miloš Milošević Šika a za najbolju predstavu festivala, proglašena je predstava „Srpska drama“, Siniše Kovačevića. Predstavu je na scenu postavio reditelj Miloš Milošević Šika, a izvelo Trsteničko pozorište iz Trstenika.


Vaši komentari
Ostavite komentar