'

Novi termoblok B3 u Kostolcu od ključne važnosti za energetsku sigurnost Srbije

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: srbija.gov.rs
Pon, 22.07.2024
0

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović obišla je 20. jula, zajedno sa predsednikom kompanije „CMEC“ Fangom Janušijem, novi termoblok B3 u Kostolcu, koji gradi ta kompanija.



Đedović Handanović je izrazila zahvalnost kineskim partnerima na požrtvovanom radu i istakla da je važno da ceo posao završe što je pre moguće.

Ona je predočila da su obe strane posvećene ovom strateški važnom objektu za Srbiju, na kojem su završeni svi fizički radovi, a očekuje se da pre avgusta počnu funkcionalne probe kako bi se sprovela garancijska ispitivanja.

Ministarka je rekla da je to preduslov da novi proizvodni kapacitet bude predat „Elektroprivredi Srbije", podsetivši na to da je dogovor od ranije da to bude pre početka grejne sezone.

Đedović Handanović je naglasila da je u pitanju veliki i složen projekat, koji je građen u otežanim okolnostima i da je bilo određenih kašnjenja, ali da će biti apsolutno najmoderniji i najbezbedniji objekat koji „Elektroprivreda Srbije" ima, jer je građen po najvišim standardima, uključujući i najsavremenije standarde zaštite životne sredine.

Prema njenim rečima, novi blok je od fundamentalne važnosti za energetsku sigurnost i bezbednost Srbije, posebno imajući u vidu povećanu potrebu za električnom energijom u zimskom, ali i letnjem periodu, navedeno je na sajtu srbija.gov.rs

 

Vaši komentari
Ostavite komentar