'

Kako zaštititi ljubimce tokom letnjih vrućina

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 17.07.2024
0

Sa dolaskom visokih letnjih temperatura, stručnjaci upozoravaju vlasnike kućnih ljubimaca na opasnosti koje vrućine predstavljaju za njihove četvoronožne prijatelje. Pravilna briga i zaštita ljubimaca u toplom vremenu, ključni su za očuvanje njihovog zdravlja.


 


Evo i nekoliko važnih koraka koje treba preduzeti kako bi ljubimci bili sigurni i zdravi tokom leta:

Najvažnije je obezbediti dovoljno sveže vode i hladovine. Ljubimci, kao i ljudi, mogu dehidrirati, pa je važno da im uvek bude dostupna sveža voda.

Osim toga, šetnje treba obavljati rano ujutro ili kasno uveče kada su temperature niže.

Takođe, nikada ne ostavljajte ljubimce u parkiranom automobilu, čak ni na kratko vreme. Automobili se brzo zagrevaju i temperatura u njima može dosegnuti opasne nivoe za samo nekoliko minuta, što može dovesti do toplotnog udara i smrti.

Za vlasnike pasa sa gustom dlakom, preporučuje se redovno četkanje kako bi se smanjila količina dlake i omogućila bolja cirkulacija vazduha.

Takođe, mnogi psi uživaju u plivanju, pa ako imate priliku, omogućite im da se rashlade u vodi, ali uvek pod nadzorom.

Mačke su obično bolje u pronalaženju hladnih mesta, ali i njima je potrebna sveža voda i hladovina. Postavite dodatne posude sa vodom po kući i omogućite im pristup prostorijama koje su najhladnije.

Važno je istaći da su ljubimci članovi porodice, i važno je da im pružimo adekvatnu zaštitu tokom toplih letnjih dana kako bi i oni mogli bezbedno uživati u letnjem periodu.


 

Vaši komentari
Ostavite komentar