'

Požarevac domaćin državnog prvenstva u triatlonu 13. jula

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: sattelevizija.com
Čet, 11.07.2024
0

Na gradskom bazenu, u subotu 13. jula, biće održano Državno prvenstvo u triatlonu. Takmičenje će se održati pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, u saradnji sa Sportskim savezom grada Požarevca, Sportskim centrom Požarevac i Srpskim triatlonom kao nacionalnim savezom.


 

 

S obzirom na to da smo stvorili uslove, pre svega mislim na sportsku infrastrukturu, izradnju atletskog stadiona, rekonstrukciju otvorenog bazena, sada možemo da organizujemo jedno takvo takmičenje i trudićemo se da tako bude i u budućnosti“, kazao je Milan Jović, član Gradskog veća.

Takmičenje će okupiti preko 100 takmičara.

Pravo učešća imaju svi registrovani takmičari, oba pola i svih uzrasnih kategorija. Prijavili su se takmičari u kategorijama mlađih i starijih pionira, kadeta, juniora, kao i seniora od 24+ i čak 50+ godina. Svi takmičari će dobiti medalje u zavisnosti od kategorije u kojoj učestvuju. Takođe, prijavljena je i štafeta, u kojoj mogu učestvovati muškarci, žene ili mešovite ekipe, bez obzira na uzrast.”, rekla je predsednica sportskog udruženja "Tri svim", Katarina Žegarac Ilić.

Triatlon discipline su plivanje, biciklizam i trčanje. Takmičenje počinje u 8 ujutru sa registracijom takmičara i preuzimanjem takmičarskih paketa. Svečana ceremonija otvaranja je u 10 ujutru na bazenu, a završna ceremonija je u 15 časova.

Od 8 do 10 časova, održaće se Euro Tri Week – Otvorena vrata triatlona. 

U vreme održavanja triatlona bazen neće raditi.

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar