'

U Batuši 18. „Dani suncokreta“ i koncert Halida Muslimovića 12. jula

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 9.07.2024
0

U petak, 12. jula, u Batuši se održava, sada već tradicionalna manifestacija, 18. put po redu „Dani sincokreta“ koja udružuje Mesnu zajednicu, udruženje žena, kulturno-umetničko društvo, lovačku sekciju i fudbalski klub iz Batuše što bogati samu manifestaciju i daje joj različite karaktere.



Ova manifestacija organizuje se od 2006. godine u Batuši kada je ovo selo proglašeno selom suncokreta. Ove godine očekuje nas bogat program manifestacije koji počinje u 10h skupom poljoprivrednih proizvođača.

Organizatori skupa su Mesna zajednica Batuša i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac a prisutni će imati priliku da odslušaju predavanja o aktuelnim temama uzgoja soncokreta, a predviđen je i obilazak oglednog polja suncokreta.

Ovaj deo programa završiće se rezanjem slavskog kolača i obeležavanjem seoske slave.

Od 16h počinje takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, a od 17h sledi utakmica pionira u organizaciji FK „Integral“ i škole fudbala „Integrino“ iz Batuše.



Mnogobrojna udruženja žena će svoja umeća u domaćoj radinosti, starim zanatima i starim jelima prikazati od 18h, dok će žiri odabrati najbolju suncokret pogaču.

Kulturno-umetnički program počinje od 19h na letnjoj sceni kod Doma kulture u Batuši, a učestvuju Folklorni ansambl Opštine Malo Crniće, kao i Kulturno-umetnička društva iz Boževca, Smoljinca i Kostolca.




U toku programa će se dodeliti priznanja najboljima u kuvanju lovačkog gulaša, priznanje za najbolju suncokret pogaču, a priglasiće se i najbolja pesma o suncokretu koja se birala na konkursu „Oda suncokretu“ koji je okupio autore sa celog Balkana.




Za kraj večeri, od 22h, estradni umetnik i legenda narodne muzike Halid Muslimović održaće solistički koncert.

Suorganizator manifestacije je Centar za kulturu Malo Crniće, a generalni pokrovitelj Opština Malo Crniće.

Domaćini manifestacije vas pozivaju da 12. jula budete u Batuši da zajedno proslavimo „Dane suncokreta“. Ulaz je besplatan.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar